Recension av Race to Win av Merkur Gaming

Det är inte alltid så lätt att hitta en slotsmaskin med ett mer klassiskt format, men Race to Win av Merkur Gaming kommer faktiskt med 3 hjul. Det känns klassiskt och leder också till att det är så lätt att spela på sloten. Här går det snabbt och spelet är ett perfekt val då du vill få upp humöret en helt vanlig vardag. Det är bara att leta upp ett casino med slots som har Merkur Gamings spel i sitt utbud och testa sloten själv för att se om den är något för dig.

Ett bra format

Till att börja med så är Race to Win sloten ett bra val helt enkelt för att den har ett format som känns lätt att förstå. Du får som sagt bara 3 hjul, precis som klassiska slots, vilket gör sloten enkel att överskåda. Till detta så kommer det 27 vinstlinjer. Därmed så går det att få till vinstkombinationer på flera sätt över hjulen. Sloten har en jackpott på 600 mynt, men för att vinna den så måste du ha gott om tur.

Det finns tyvärr inga free spins eller wild symboler i spelet. Men man har lagt in något som kallas för Mystery Win som gör att det blir mycket spännande att dra igång hjulen. Det här är ett spel som du antagligen kommer att tycka om. Det är väl värt att prova då du får chansen.

En slot med racertema

Race to Win har ett tydligt racertema. På de 3 hjulen så kommer du att se snabba bilar och så scener som för tankarna till street racing. Det är natt omkring hjulen och de omges av skyskrapor. Hjulen är utformade mer som däck som snurrar runt till ljudet av musik och motorer. Det här ger verkligen känslan av att det snart är dags för ett äkta drag race!

Symbolerna är utformade på ett mycket snyggt sätt. Förutom hjälmar, däck och motorcykel så finns det också en blond tjej. Man skulle kunna säga att det här är svaret på många tonårspojkars och äldre mäns drömmar. För kvinnor så kanske sloten inte känns lika aktuell. Den är inte designad med tanke på den syn tjejer kan tänkas ha på racing. Fast kul blir det, och ibland så är den här typen av stereotyper faktiskt riktigt underhållande!

Vinn på spelet

För att få fram en vinst på denna slot så ska du matcha 3 symboler av samma slag på en aktiv vinstlinje. Med varje snurr så kan du alltså ha vinster på 27 olika vinstlinjer och det är faktiskt bra mycket mer än vad som är standard för 3-hjulsslots. Börja med att ställa in din satsning. Mynten har värden från 0.05 till 10.00. Det är en bra variation. Det gör det möjligt att satsa smått såväl som lite större på Race to Win sloten.

När du har valt din satsning så är det bara att dra igång hjulen. Om du inte vill klicka på snurraknappen för varje spelomgång så finns alternativet att göra detta automatiskt. Man kan ställa in 100 spelomgångar i förväg.

När du vinner på spelet så får du extra push av en multiplikatoreffekt på 2 gånger. Den gäller så snart man får in 10 symboler av samma slag över hjulen. Om man får in tre knektar eller damer så ger det 3 gånger insatsen. Tre kungar eller ess ger fyra gånger insats. Med tre däck, säten eller hjälmar så vinner man 8 gånger insats. Bilen och motorcykeln ger 20 gånger insats. Men det är blondinen som ger max. Med tre av henne så vinner man 60 gånger insats.

Race to win slot

Mystery Wins och gamble funktion

Man kan vinna mer via det som kallas för Mystery Wins. Det går ut på att man får två eller tre flaggor på hjulen. Då kommer bonusspelet igång och man får en slumpvis vinst. Man får inte veta precis hur mycket man kan vinna i bonusspelet men det kommer att bero på hur mycket du satsar på sloten. När spelet är över så kan du välja att gissa på kort för att få in fler mynt. Du väljer mellan att gissa på kort eller så tar du stegen där det finns priser som blir bättre ju högre upp du klättrar.

Har du tur så kommer det att gå fantastiskt bra på denna slot. Om inte så får du mycket gott nöje som passar bra då du får en liten stund över för spel med racertema.